Työmuotoja ja toimintaa

Seurakunnassamme on paljon eri työmuotoja ja toimintaa.
Ymmärrämme, että evankeliumi löytää monella tavalla tiensä kaikenikäisten ja kaikenlaisissa tilanteissa olevien ihmisten arkeen.

Lapsille ja nuorille

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on suunnattu lapsille. Pyhäkoulussa opetetaan Jeesuksesta.

Koronaepidemian vuoksi työtä järjestellään uudelleen. Pyhäkoulun alkamisesta ilmoitetaan pian.

Muskari

Muskari on suunnattu lapsille ja vanhemmille / huoltajille, jotka haluavat tulla laulamaan, leikkimään ja viettämään aikaa muskaritätien ja toistensa kanssa. Muskari on maksuton, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Riittää, kun saapuu paikalle!

Syksyllä 2021 Muskari Järvenpään Saalem-seurakunnalla jatkuu torstaisin 9.9. alkaen seuraavasti:
Ensimmäinen ryhmä klo 9-9.30 ja jälkimmäinen klo 10.10-30.

Perinteinen kahvittelu ja leikkihetki ovat vielä syyskauden alussa pois kokonaisuudesta, jotta kaikkien turvallisuudesta pandemia-aikana pystytään huolehtimaan.

Toiminnasta vastaavat muskaritädit Tanja Selkälä ja Nina Rajala.

Royal Rangers

Royal Rangers on seikkailukerho, josta seurakuntamme on vastannut yhdessä Jokelan Station-seurakunnan kanssa. Toimintaa on ollut kolmelle eri ikäryhmälle. Nuorimmat, eli uudisasukkaat ovat 7-8 vuotiaita. Raivaajiin lukeutuvat 9-10 vuotiaat ja tiedustelijoihin 11-15 vuotiaat.

Syksyllä 2020 Royal Rangers toiminta jää tarkemmin määrittelemättömälle tauolle

Tarkastelemme mahdollisuutta uudelleen käynnistää Royal Rangers toimintaa puolen vuoden välein.  

MOVE

MOVE-ilta on 13-17 vuotiaille suunnattua nuorisotyötä. MOVElaiset kokoontuvat yleensä Saalemin tiloissa perjantaisin klo 19 alkaen. Perinteinen MOVEilta koostuu rukouksesta, ylistyksestä, Sanan opetuksesta sekä hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. MOVE vierailee myös toisissa seurakunnissa ja järjestää erilaisia aktiviteettitempauksia ja tapahtumia.

Toiminnasta vastaa pastori Vellu Haarala yhdessä MOVE-tiimin kanssa.

Aikuisille

Päiväpiiri

Päiväpiiri on eläkeläisten kohtaamispaikka, johon muutkin ovat tervetulleita. Kahvittelun ja mukavan yhdessäolon lisäksi päiväpiirissä luetaan yhdessä Raamattua, keskustellaan, lauletaan ja rukoillaan. Lähetystyö on tärkeällä sijalla. Sitä kannatetaan vapaaehtoisen kahvirahan tuotolla, lähetystyöntekijöitä myös vierailee piirissä.

Vuoden 2021 syyskauden kokoontumiset
maanantaisin klo 13 (13.9.2021 alkaen)
Järvenpään Saalem-seurakunnalla.

Naistenilta

Naistenpiiri on kokoontunut noin kerran kuukaudessa sovittuna tiistaina Järvenpään Saalemin tiloissa. Toiminnan ytimessä on tarjota naisille hetki viettää aikaa yhdessä sekä rukoilla ja pohtia hengellisiä asioita. Usein mukaan on pyydetty myös mielenkiintoinen vieraileva puhuja.

Syksyn 2021 osalta naistenillat ovat toistaiseksi tauolla.

Äijäpiiri

Äijäpiiri on miehille suunnattua toimintaa kerran kuukaudessa Metsä-Hovin tilalla Pornaisissa. Hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista puhuminen on tärkeää. Toisinaan äijäpiirissä vierailee puhujia lähialueilta. Äijäpiirin kruunaavat äijämäinen ruoka ja saunominen.

Diakonia

Leivänjako

Leivänjako on lähimmäisen auttamista. Leipää jaetaan apua tarvitseville lauantaisin Saalemilla. Leivänjakotilaisuus alkaa kello 10 kohtaamishetkellä. Siihen sisältyy pieni tarjoilu, yhdessäoloa ja myös hartaus. Varsinainen leivänjako alkaa noin kello 11.30.

Valitettavasti koronaepidemian vuoksi leivänjako on toistaiseksi tauolla.

Sielunhoito

Sielunhoito on tärkeää. Elämä voi yllättää kenet tahansa ikävällä tavalla, on kyse sitten uskonkriisistä, sairaudesta, tragediasta tai mistä murhetta ja ahdistusta tuottavasta asiasta tahansa. Sielunhoidon tarkoitus on tukea hengellistä ja henkistä hyvinvointia.