Työmuotoja ja toimintaa

Seurakunnassamme on paljon eri työmuotoja ja toimintaa.
Ymmärrämme, että evankeliumi löytää monella tavalla tiensä kaikenikäisten ja kaikenlaisissa tilanteissa olevien ihmisten arkeen.

Lapsille ja nuorille

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on suunnattu lapsille. Pyhäkoulussa opetetaan Jeesuksesta.

Muskari

Muskari on tarkoitettu kaikille lapsille! Muskarissa lauletaan, lorutellaan ja vietetään myös kahvi- ja leikkihetki!

Muskari on myös maksuton, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Riittää, kun saapuu paikalle!

Keväällä 2023 Muskaria pidetään Järvenpään Saalem-seurakunnalla torstaisin klo 9.30-11. Muskari jatkuu torstaisin alkaen 12.1. Tervetuloa!

Toiminnasta vastaavat muskaritädit Tanja Selkälä (puh. 0443313862) ja Nina Rajala.

Royal Rangers

Royal Rangers on seikkailukerho, josta seurakuntamme on vastannut yhdessä Jokelan Station-seurakunnan kanssa. Toimintaa on ollut kahdelle eri ikäryhmälle. Nuorimmat, eli uudisasukkaat ovat 7-8 vuotiaita ja raivaajiin lukeutuvat 9-10 vuotiaat.

Lisätietoa toiminnasta saat lähettämällä sähköpostia: info@jarvenpaansaalem.net tai https://www.facebook.com/profile.php?id=100066772851577 sivuilta

MOVE

MOVE-ilta on 13-17 vuotiaille suunnattua nuorisotyötä. MOVElaiset kokoontuvat yleensä Saalemin tiloissa perjantaisin klo 19 alkaen. Perinteinen MOVEilta koostuu rukouksesta, ylistyksestä, Sanan opetuksesta sekä hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. MOVE vierailee myös toisissa seurakunnissa ja järjestää erilaisia aktiviteettitempauksia ja tapahtumia.

Toiminnasta vastaa pastori Vellu Haarala yhdessä MOVE-tiimin kanssa.

Aikuisille

Päiväpiiri

Päiväpiiri on eläkeläisten kohtaamispaikka, johon muutkin ovat tervetulleita. Kahvittelun ja mukavan yhdessäolon lisäksi päiväpiirissä luetaan yhdessä Raamattua, keskustellaan, lauletaan ja rukoillaan. Lähetystyö on tärkeällä sijalla. Sitä kannatetaan vapaaehtoisen kahvirahan tuotolla, lähetystyöntekijöitä myös vierailee piirissä.

Päiväpiiri kokoontuu maanantaisin klo 13 Järvenpään Saalem-helluntaiseurakunnan tiloissa.

Siskojen kesken-ilta

Naistenpiiri on kokoontunut noin kerran kuukaudessa sovittuna tiistaina Järvenpään Saalemin tiloissa. Toiminnan ytimessä on tarjota naisille hetki viettää aikaa yhdessä sekä rukoilla ja pohtia hengellisiä asioita. Usein mukaan on pyydetty myös mielenkiintoinen vieraileva puhuja.

Tarkkailethan kotisivujemme etusivulta ilmoituksia kevään 2023 kokoontumisista.

Äijäpiiri

Äijäpiiri on miehille suunnattua toimintaa kerran kuukaudessa Metsä-Hovin tilalla Pornaisissa. Hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista puhuminen on tärkeää. Toisinaan äijäpiirissä vierailee puhujia lähialueilta. Äijäpiirin kruunaavat äijämäinen ruoka ja saunominen.

Diakonia

Leivänjako

Leivänjako on lähimmäisen auttamista. Leipää jaetaan apua tarvitseville lauantaisin Saalemilla. Leivänjakotilaisuus alkaa kello 10 kohtaamishetkellä. Siihen sisältyy pieni tarjoilu, yhdessäoloa ja myös hartaus. Varsinainen leivänjako alkaa noin kello 11.30.

Leivänjako on määrittelemättömällä tauolla.

Sielunhoito

Sielunhoito on tärkeää. Elämä voi yllättää kenet tahansa ikävällä tavalla, on kyse sitten uskonkriisistä, sairaudesta, tragediasta tai mistä murhetta ja ahdistusta tuottavasta asiasta tahansa. Sielunhoidon tarkoitus on tukea hengellistä ja henkistä hyvinvointia.