Työmuotoja ja toimintaa

Seurakunnassamme on paljon eri työmuotoja ja toimintaa.
Ymmärrämme, että evankeliumi löytää monella tavalla tiensä kaikenikäisten ja kaikenlaisissa tilanteissa olevien ihmisten arkeen.

Lapsille ja nuorille

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on suunnattu lapsille. Pyhäkoulussa opetetaan Jeesuksesta.

Kevään 2022 viimeinen Pyhäkoulu sunnuntaina 5.6. Pyhäkoulun syksyn 2022 ohjelmasta ilmoitetaan myöhemmin. Tervetuloa!

Muskari

Muskari on tarkoitettu kaikille lapsille! Muskarissa lauletaan, lorutellaan ja vietetään myös kahvi- ja leikkihetki!

Muskari on myös maksuton, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Riittää, kun saapuu paikalle!

Keväällä 2022 Muskaria pidetään Järvenpään Saalem-seurakunnalla torstaisin klo 9.30-11 aina 19.5. saakka. Syksyn 2022 Muskari jatkuu torstaisin alkaen 18.8. Tervetuloa!

Toiminnasta vastaavat muskaritädit Tanja Selkälä (puh. 0443313862) ja Nina Rajala.

Royal Rangers

Royal Rangers on seikkailukerho, josta seurakuntamme on vastannut yhdessä Jokelan Station-seurakunnan kanssa. Toimintaa on ollut kolmelle eri ikäryhmälle. Nuorimmat, eli uudisasukkaat ovat 7-8 vuotiaita. Raivaajiin lukeutuvat 9-10 vuotiaat ja tiedustelijoihin 11-15 vuotiaat.

Syksyllä 2020 Royal Rangers toiminta on tarkemmin määrittelemättömälle tauolla

Tarkastelemme mahdollisuutta uudelleen käynnistää Royal Rangers toimintaa puolen vuoden välein.  

MOVE

MOVE-ilta on 13-17 vuotiaille suunnattua nuorisotyötä. MOVElaiset kokoontuvat yleensä Saalemin tiloissa perjantaisin klo 19 alkaen. Perinteinen MOVEilta koostuu rukouksesta, ylistyksestä, Sanan opetuksesta sekä hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. MOVE vierailee myös toisissa seurakunnissa ja järjestää erilaisia aktiviteettitempauksia ja tapahtumia.

Toiminnasta vastaa pastori Vellu Haarala yhdessä MOVE-tiimin kanssa.

Aikuisille

Päiväpiiri

Päiväpiiri on eläkeläisten kohtaamispaikka, johon muutkin ovat tervetulleita. Kahvittelun ja mukavan yhdessäolon lisäksi päiväpiirissä luetaan yhdessä Raamattua, keskustellaan, lauletaan ja rukoillaan. Lähetystyö on tärkeällä sijalla. Sitä kannatetaan vapaaehtoisen kahvirahan tuotolla, lähetystyöntekijöitä myös vierailee piirissä.

Päiväpiiri kokoontuu maanantaisin klo 13 (13.9.2021 alkaen aina 16.5. saakka) Järvenpään Saalem-seurakunnalla.

Syyskauden 2022 aloituspäivä on maanantaina 12.9.2022.

Naistenilta

Naistenpiiri on kokoontunut noin kerran kuukaudessa sovittuna tiistaina Järvenpään Saalemin tiloissa. Toiminnan ytimessä on tarjota naisille hetki viettää aikaa yhdessä sekä rukoilla ja pohtia hengellisiä asioita. Usein mukaan on pyydetty myös mielenkiintoinen vieraileva puhuja.

Naistenillat ovat toistaiseksi määrittelemättömällä tauolla.

Äijäpiiri

Äijäpiiri on miehille suunnattua toimintaa kerran kuukaudessa Metsä-Hovin tilalla Pornaisissa. Hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista puhuminen on tärkeää. Toisinaan äijäpiirissä vierailee puhujia lähialueilta. Äijäpiirin kruunaavat äijämäinen ruoka ja saunominen.

Diakonia

Leivänjako

Leivänjako on lähimmäisen auttamista. Leipää jaetaan apua tarvitseville lauantaisin Saalemilla. Leivänjakotilaisuus alkaa kello 10 kohtaamishetkellä. Siihen sisältyy pieni tarjoilu, yhdessäoloa ja myös hartaus. Varsinainen leivänjako alkaa noin kello 11.30.

Leivänjako on määrittelemättömällä tauolla.

Sielunhoito

Sielunhoito on tärkeää. Elämä voi yllättää kenet tahansa ikävällä tavalla, on kyse sitten uskonkriisistä, sairaudesta, tragediasta tai mistä murhetta ja ahdistusta tuottavasta asiasta tahansa. Sielunhoidon tarkoitus on tukea hengellistä ja henkistä hyvinvointia.