Työmuotoja ja toimintaa

Seurakunnassamme on paljon eri työmuotoja ja toimintaa.
Ymmärrämme, että evankeliumi löytää monella tavalla tiensä kaikenikäisten ja kaikenlaisissa tilanteissa olevien ihmisten arkeen.

Lapsille ja nuorille

Pyhäkoulu

Pyhäkoulu on suunnattu lapsille. Se toteutuu lähes viikottain jumalanpalvelusten yhteydessä klo 11.30 Järvenpään Saalemin alakerran tiloissa. Pyhäkoulussa opetetaan Jeesuksesta. Lisäksi pyhäkoulussa on kaikenlaista mukavaa toimintaa, esim. erilaiset askartelut.

Työstä vastaa pyhäkoulutiimi, 
jota koordinoi
nuorisopastori Vellu Haarala.

Muskari

Muskari on suunnattu lapsille ja vanhemmille / huoltajille, jotka haluavat tulla laulamaan, leikkimään ja viettämään aikaa muskaritätien ja toistensa kanssa. Muskari on maksuton, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua. Riittää, kun saapuu paikalle!

Muskaria pidetään kahdessa vuorossa torstaisin. Ensimmäinen vuoro alkaa aamulla klo 9.30 ja toinen klo 12 Järvenpään Saalemilla. Toiminnasta vastaavat muskaritädit Tanja Selkälä ja Nina Rajala.

Royal Rangers

Royal Rangers on seikkailukerho, josta seurakuntamme vastaa yhdessä Jokelan Station-seurakunnan kanssa. Toimintaa on kolmelle eri ikäryhmälle. Nuorimmat, eli uudisasukkaat ovat 7-8 vuotiaita. Raivaajiin lukeutuvat 9-10 vuotiaat ja tiedustelijoihin 11-15 vuotiaat. Rangerivuosi sisältää erähenkisiä seikkailuja, pelailua, askertelua, retkiä, leirejä ja muuta monipuolista toimintaa aina melomisesta seinäkiipeilyyn. Rangerit kokoontuvat maanantaisin klo 18 Keski-Uudenmaan Kristillisellä koululla, elleivät sitten ole retkeilemässä.

Jos olet kiinnostunut toiminnasta tai sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä Järvenpään tukikohdan päällikköön.
Tarvittavat lisätiedot löydät osoitteesta: 
https://royalrangers.fi/koti/tukikohdat/jarvenpaa

MOVE

MOVE-ilta on 13-17 vuotiaille suunnattua nuorisotyötä. MOVElaiset kokoontuvat yleensä Saalemin tiloissa perjantaisin klo 19 alkaen. Perinteinen MOVEilta koostuu rukouksesta, ylistyksestä, Sanan opetuksesta sekä hyvästä ruoasta ja yhdessäolosta. MOVE vierailee myös toisissa seurakunnissa ja järjestää erilaisia aktiviteettitempauksia ja tapahtumia.

Toiminnasta vastaa nuorisopastori Vellu Haarala yhdessä MOVE-tiimin kanssa.

Aikuisille

Päiväpiiri

Päiväpiiri on vanhemmalle väelle suunnattua hartaustoimintaa. Kahvituksen ja mukavan yhdessäolon lisäksi päiväpiirin kulkuun kuuluu yhteistä Raamatun tutkiskelua ja rukousta. Päiväpiiri kokoontuu Saalemilla maanantaisin klo 13.

Kevätkauden 2019 kokoontumiset
Maanantaisin klo 13.00, alkaen 14.1. aina 13.5. saakka.

Naistenilta

Naistenpiiri kokoontuu kerran kuukaudessa sovittuna keskiviikkona klo 18 Järvenpään Saalemin tiloissa. Toiminnan ytimessä on tarjota naisille hetki viettää aikaa yhdessä sekä rukoilla ja pohtia hengellisiä asioita. Usein mukaan on pyydetty myös mielenkiintoinen vieraileva puhuja.

Kevätkauden 2019 kokoontumiset
16.1., 13.2., 13.3.,17.4. ja 15.5. klo 18.00

Äijäpiiri

Äijäpiiri on miehille suunnattua toimintaa kerran kuukaudessa Metsä-Hovin tilalla Pornaisissa. Hengellisistä ja henkilökohtaisista asioista puhuminen on tärkeää. Toisinaan äijäpiirissä vierailee puhujia lähialueilta. Äijäpiirin kruunaavat äijämäinen ruoka ja saunominen.

Diakonia

Leivänjako

Leivänjako on lähimmäisen auttamista. Leipää jaetaan apua tarvitseville maanantaisin Saalemilla. Leivänjakotilaisuus alkaa kello 10 kohtaamishetkellä. Siihen sisältyy pieni tarjoilu, yhdessäoloa ja myös hartaus. Varsinainen leivänjako alkaa noin kello 12.

Toiminnasta vastaa pastori Sabu Kiriyapillai yhdessä leivänjakotiimin kanssa.

Sielunhoito

Sielunhoito on tärkeää. Elämä voi yllättää kenet tahansa ikävällä tavalla, on kyse sitten uskonkriisistä, sairaudesta, tragediasta tai mistä murhetta ja ahdistusta tuottavasta asiasta tahansa. Sielunhoidon tarkoitus on tukea hengellistä ja henkistä hyvinvointia.