Lähetystyö

Lähi-itä

Seurakuntamme tukee Lähi-idässä kehitysyhteistyötehtävässä toimivaa Tiina Hokkasta.

New York

Mirjam Mielikäinen tekee lapsityötä New Yorkissa Metro World Child -järjestön kautta. Näin Mirjam kertoo työstään:

Päätoimenkuvaani kuuluu Sidewalk Sunday School (katupyhäkoulu), mikä tarkoittaa New Yorkin kaduille menemistä keltaisen rekan kanssa neljänä päivänä viikossa. Yhtenä päivänä viikosta pidämme  2 ̶ 4 pyhäkoulua, jotka tavoittavat yhteensä n 200 ̶ 300 ihmistä ja viikossa n. 22 000 ihmistä. Katupyhäkoulun lisäksi teemme kerran viikossa kotivierailuja, joiden tarkoitus on luoda ihmissuheita. Meistä tulee kuin osa perhettä. Pidämme myös sisäpyhäkoulua, joka on yksi viikon kohokohdista. Kaiken tämän ohella valmistelemme saarnoja, rekvisiittoja, pelejä ja koulutamme harjottelijoita.

Mirjamin työstä on kuvattu myös mielenkiintoinen dokumentti Yön äänet – toivoa New Yorkin ghettoihin.

Fida-lähetystori

Seurakuntamme on tehnyt monien vuosien ajan yhteistyötä helluntaiseurakuntien yhteisen lähetys- ja kehitysapujärjestön Fidan kanssa. Seurakuntalaisiamme on osallistunut talkootyöhön Järvenpään Fida-lähetystorilla. Fidan työtä voi tukea tekemällä ostoksia lähetystorilla tai lahjoittamalla sinne hyväkuntoista tavaraa. Lähetystori toimii Järvenpään ydinkeskustassa osoitteessa Sibeliuksenkatu 12 (käynti Helsingintien puolelta).

Fida lähetystori 09 289 790

Talkootyön yhteyshenkilö on Pirjo Åkesson, p. 050 589 8320

Ystävyysseurakunta

Ystävyysseurakuntamme Virossa on Lihulan Helluntaiseurakunta. Lihulassa on n. 1500 asukasta, ja seurakuntaan kuuluu n. 20 jäsentä. Yhteistyö Lihulan seurakunnan kanssa alkoi vuonna 1999. Alkuvuosina Lihulaan tehtiin paljon talkoomatkoja ja lihulalaisten apuna oltiin rakentamassa heille toimitiloja. Nykyään yhteistyötä on 2–4 kertaa vuodessa. Lisäksi moni seurakuntalainen käy Lihulassa tapaamassa seurakuntalaisia, joihin ovat tutustuneet vuosien saatossa. Viikoittaisten tilaisuuksien lisäksi vahva työmuoto Lihulan seurakunnassa on Perhekeskus, jossa käy 25–30  koululaista. Seurakunnalla on myös kirpputori Lotus, jolla rahoitetaan seurakunnan toimintaa.

 Yhteyshenkilö on Asmo Korhonen p. 044 5515774